Hudson’s Bay trekt zich terug uit Nederland

Hudson’s Bay gaat zich terugtrekken uit Nederland. 15 warenhuizen in de belangrijste winkelsteden van Nederland komen hierdoor leeg te staan.

Dit meldt het FD. Het overleg hierover is bevestigd door de vakbonden, Hudson's Bay zelf heeft gezegd dat er nog overleg gaande is met stakeholders en dat er pas later een definitief besluit wordt genomen. 

Er klonken al langer geluiden dat het niet goed gaat met Hudson’s Bay. In juni werd aangekondigd dat aandeelhouders van het Canadese warenhuis de Europese tak, minus de Nederlandse winkels, willen verkopen aan het Oostenrijkse Signa en het concern van de beurs willen halen. Dat is ook gebeurd. HBC zou hierbij het eigendom van de Nederlandse winkels overnemen. De geruchten zijn dat de Nederlandse tak vorig jaar een verlies heeft gedraaid van € 80 mln. 

Door het vertrek van Hudson’s Bay komen zo’n 1400 mensen op straat te staat. Ook is het een slag voor de winkelstraten. Hudson's Bay heeft 15 vestigingen in Nederland, waarvan 14 voomalige V&D's. De 15de vestiging is de flagshipstore aan het Rokin. De verschillende eigenaren moeten nu weer op zoek naar een nieuwe invulling.

Eerder dit jaar werd een rechtzaak gevoerd over de huur- en concerngarantie tussen Hudson's Bay en CBRE GI. Daarbij dwong de rechter Husdon's Bay een concerngarantie te verstrekken.