Dura Vermeer levert 96 appartementen in Spijkenisse op

Dura Vermeer Bouw Zuid heeft fase 1 van Centrumpoort, een woningbouwproject dat de entree vormt voor het centrum van Spijkenisse, gebouwd. Het gaat in de eerste fase om 96 huurappartementen in verschillende prijscategorieën.

Op het Kolkplein verrijzen in totaal vijf bouwblokken met 222 appartementen. Het project omvat een divers aanbod van appartementen in verschillende prijsklassen, zowel huur als koop, en levert een nieuwe, statige entree voor het centrum van Spijkenisse. De oplevering van de laatste fase van Centrumpoort staat gepland voor eind 2026.

De ontwikkeling maakt onderdeel uit van het meerjarige programma ‘Nissewaard naar 2040 en Wonen’. Wethouder Jan Willem Mijnans, verantwoordelijk voor beheer openbare ruimte, wonen, Nn2040 en economische zaken in de gemeente Nissewaard: “Met dit project vinden we oplossingen voor de leegstand van winkels en de toenemende vraag naar woningen. Met Centrumpoort transformeren we namelijk een winkelgebied in een woongebied. Een transformatie die ook op financiële bijstand van de provincie Zuid-Holland mocht rekenen.”

Centrumpoort is een gezamenlijke ontwikkeling van Haagsebaan Vastgoed, bestaande uit Stevast Ontwikkeling en Nissevast.