Spijkenisse heeft gelden voor aanpak entree binnen

De gemeente Nissewaard en OV-bedrijf RET hebben de gelden binnen om van metrostation Spijkenisse Centrum en omgeving een aantrekkelijker entree te maken. Met de verfraaiing is bijna 20 miljoen euro gemoeid.

Metrostation Spijkenisse Centrum, opgeleverd in 1985 naar ontwerp van Carel Weeber, en de nabije omgeving hebben al jaren een versteende en verpauperde uitstraling. De gemeente Nissewaard wil Spijkenisse de komende jaren echter een mooiere entree geven. Het centrumgebied moet een aantrekkelijk woon-, werk- en verblijfsgebied voor inwoners en bezoekers worden. De gemeente Nissewaard bouwt de komende jaren bovendien nog circa 2.000 nieuwe woningen in het centrum van Spijkenisse.

Hoogwaardig OV-knooppunt

Ook moeten de investeringen in het stationsgebied Spijkenisse Centrum er toe leiden dat het metrostation nog meer functioneert als een hoogwaardig ov-knooppunt voor de regio richting Rotterdam en vice versa, Behalve de metrolijnen C en D doen ook stads en streekbussen het station aan.

Lees ook: Waarom je juist wel dood gevonden wil worden in Zoetermeer of Purmerend

Subsidie MRDH

De opknapbeurt van het metrostation is onderdeel van de grotere aanpak van het hele OV-knooppunt. Voor reconstructie van het busstation had de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) eerder dit jaar al een subsidie van ruim € 10 miljoen aan de gemeente verstrekt. Voor de aanpak van het metrostation heeft MRDH nu een subsidie verleend van ruim € 7 miljoen. De gemeente Nissewaard steekt zelf ook nog eens € 2 miljoen in ontwikkeling van het gebied rondom het metrostation. Daarmee komt de totale investering op bijna € 20 miljoen.

Medio 2023 kunnen de bouwwerkzaamheden starten. De oplevering van het metrostation staat gepland voor medio 2024.  Naar verwachting is het busstation medio 2025 klaar.