Woningvoorraad Capelle plust een derde

Tot en met 2034 moeten er 10.000 woningen bijkomen in Capelle aan den IJssel. Daarmee groeit de randgemeente van Rotterdam, nu goed voor bijna 32.000 woningen, met bijna een derde.  

Zuid-Holland en de gemeente Capelle aan den IJssel werden het onlangs eens over de plannen voor bijna 10.000 nieuwe woningen tot en met 2034. Samen met de provincie zocht de gemeente is de afgelopen maanden gezocht naar een woningbouwplan voor de komende 10 jaar, dat is nu afgerond. 

Bijna tweederde van al die te bouwen woningen valt in de categorie ‘betaalbaar’, waarvan er ruim 2.000 sociale huur zullen worden. Met dit nieuwe programma verdubbelt Capelle het aantal geplande sociale huurwoningen. De te bouwen betaalbare woningen gaan van bijna 4.000 naar ruim 6.000 woningen.

'Er zijn zoveel mensen die hun leven op pauze moeten zetten omdat ze geen passende woning kunnen vinden', aldust gedeputeerde Wonen Anne Koning. 'Daarom is het heel belangrijk dat Capelle nu goede stappen zet. Als je wat bouwt, zorgt dan dat er voor ieder wat wils is.'

Koning heeft € 450.000 subsidie namens de provincie verstrekt om drie extra bouwprojecten op de rit te krijgen. Het geld van de provincie is bestemd voor de projecten Kerklaan, Capelse Brug en de Roer -  Barbizonlaan. Dit laatste gebied is van oorsprong een hotel- en kantorenlocatie ten noorden van de A20 en daarmee het enige stukje Capelle aan den IJssel aan deze zijde. 

Kerklaan betreft de herontwikkeling van de voormalige locatie van ING Bank aan de Kerklaan 450 tot woningen. Capelsbrug is een OV-knooppunt op de grens met Rotterdam dat door drie metrolijnen wordt bediend.