Woningcorporatie Zayaz koopt woningproject van Boelens de Gruyter

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter heeft een deel van het voormalig KPN-gebouw in het centrum van Den Bosch met het plan voor 62 huurwoningen verkocht aan woningcorporatie Zayaz.

De appartementen zijn onderdeel van Amadeiro, de herontwikkeling van de voormalige telefooncentrale van KPN tot woningen en kantoren. De naam Amadeiro is een verwijzing naar de gelijknamige Prins Carnaval van Oeteldonk, zoals Den Bosch tijdens carnaval wordt genoemd. Het project is op te delen in vier delen: de 62 sociale huurwoningen in het Noordblok, de renovatie van het kantoordeel in het Middenblok, nieuwbouw van 158 middensegment- en vrijesectorhuurwoningen in het Zuidblok en een ondergrondse parkeergarage.

Boelens de Gruyter verwierf de locatie aan de Prins Bernhardstraat in 2009 en KPN verliet het pand eind 2019. Parallel aan het traject waarbij een visie voor het Zuidwalkwartier werd vastgesteld heeft Boelens de Gruyter zijn plannen verder ontwikkeld.

Zayaz is een woningcorporatie met meer dan 13.000 woningen in de regio Den Bosch.

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter deed eerder transformaties als de Parooltoren en Trouwgebouw aan de Amsterdamse Wibautstraat en de herontwikkelingen van de voormalige KPN-gebouwen in Den Bosch en Venlo naar respectievelijk nieuwe woon-/werk- en museum-/werk-bestemmingen.

Boelens de Gruyter wordt bijgestaan door: Bedaux de Brouwer Architecten en Hilberink Bosch Architecten voor het ontwerp, constructief door Raadgevend Ingenieursburo Van Nunen, commercieel door Savills, juridisch door Osborne Clarke, fiscaal door PWC en procedureel door BRO.