Westplan versnelt nieuwbouw in zuidoosten Amerika

Westplan zet vol in op de ontwikkeling van huurwoningen in het zuidoosten van de VS. In korte tijd heeft de Nederlandse ontwikkelaar de bouw van bijna 600 woningen van de kant geduwd. 

Medio juli is de grond getransporteerd van een perceel grond van ca. 5,6 hectare in Lawrenceville, een voorstad van Atlanta (GA). Op de kavel wordt door het bouwteam van Westplan het woningcomplex Accent Surarloaf met 300 appartementen en 30 rijtjeswoningen gerealiseerd. Voor de aankoop en voorontwikkeling werd een investeringslening van $ 13 miljoen ingezet. Over minder dan een jaar moet de bouw van de woningen beginnen. 

De bouw van 260 huurwoningen in Canton (GA), ten noorden van Atlanta verloopt, zit op schema en binnen budget. De funderingen zijn gestort en de nieuwebouw gaat inmiddels de hoogte in. Begin volgend jaar hoopt Westplan "Accent Canton" op te leveren.  

Volgens Taco Ulrich, partner bij Westplan, staat de Amerikaanse woningmarkt voor de omslag in de cyclus. Hij wees eerder via LinkedIn op woningmarktcijfers waaruit blijkt dat het aantal nieuwbouwvergunningen in vrijwel alle stedelijke gebieden in de Verenigde Staten fors aan het dalen is ten opzichte van de piek in de coronajaren,  toen met name de vraag naar appartementenfors opliep. 'Wederom een signaal dat we overgaan naar een huurmarkt met weinig aanbod bij een, op zijn minst, gelijk blijvende vraag. Dit is precies de reden waarom we juist nu volop gaan bouwen.'