Wat betaalde Pieter van Loon voor pand Parnassia Groep?

Vastgoedhandelaar Pieter van Loon heeft de voormalige locatie van GGZ Delfland aan de P.J. Bliekstraat 5 in Spijkenisse gekocht van de Parnassia Groep.

Het meerlaagse pand is kadastraal 1.595 m2 groot en bevindt zich op een steenworp afstand van metrostation Spijkenisse Centrum.  Tot september vorig jaar was het pand in gebruik als poli van GGZ Delfland, aanbieder van geestelijke gezondheidszorg. Daarvoor was het een locatie van andere aanbieders van deze zorg veelal onder de vlag van wat tot voor kort de pandeigenaar was: de Parnassia Groep.

Sinds september vorig jaar stond het pand leeg omdat GGZ Delfland een nieuw onderkomen van 1.700 m2 heeft gevonden in het Spijkenisse Medisch Centrum aan de andere kant van het metrostation.

Herontwikkeling stationsgebied

Van Loon  is in zijn nopjes met de aankoop van het Parnassia-pand. ‘ Het is  een mooie locatie tegenover het metrostation, uitermate geschikt als eindbelegging maar ook voor herontwikkeling naar wonen als alternatief voor de toekomst’. Daarmee hint de Dordtse vastgoedondernemer op de plannen die er zijn om het versteende en verweesde gebied rondom het metrostation te herontwikkelen tot een aantrekkelijker entree van de voorstad van Rotterdam. Adviesorganisatie Brink treedt daarbij op als strategisch adviseur van de gemeente Nissewaard.

Winkelcentrum Walburg 

Het is niet de eerste keer dat Van Loon met het opkopen van panden zijn vleugels uitslaat buiten zijn thuisregio, hoewel De Dordtenaar hoofdzakelijk actief is in eigen stad en omliggend plaatsen als Zwijndrecht. In de laatste gemeente was hij een aantal jaar eigenaar van een flink deel van de winkels in winkelcentrum Walburg en gaf hij mede vorm aan de vernieuwing van het centrum.

Strijd tegen AS Watson

Landelijke en zelfs internationale bekendheid kreeg Van Loon in 2020 met zijn strijd tegen grote winkelhuurders als AS Watson uit Hongkong (ICI Paris XL)  en Perry Sport (JD Sports Fashion). Beide partijen weigerden door de coronamaatregelen de (volledige) winkelhuur te betalen, waarna Van Loon aankondigde faillissement voor de retailreuzen aan te vragen. In beide gevallen volgde er te elfder ure alsnog een schikking.

Uit gegevens van het Kadaster blijkt dat Tres Invest, het bedrijf van Van Loon, € 2.095.000 voor het pand betaalde.