WE en andere winkelketens sluiten voorlopig hun deuren

Modewinkelketen WE Fashion sluit voorlopig al zijn 100 winkels in Nederland. C&A, Bijenkorf, Ikea en verschillende andere ketens namen dat besluit al eerder.

WE Fashion heeft in totaal 189 vestigingen, waarvan er 100 in Nederland staan. Wat de precieze gevolgen zijn voor het personeel, kon een woordvoerder van de keten nog niet aangeven. ‘De gezondheid van medewerkers en klanten staat voorop.’ Omdat er nog veel onzekerheid is over de verspreiding van het coronavirus, besloot de winkelketen de deuren te sluiten.

Buiten Nederland heeft WE ook filialen in België. Die waren al gesloten wegens overheidsmaatregelen daar tegen de virusuitbraak.

Klanten kunnen nog wel in de webshop van WE terecht. Dat geldt ook voor klanten van andere winkelketens die hun deuren al hebben gesloten, de online verkoop gaat gewoon door.

Ook C&A sluit voorlopig alle 116 Nederlandse winkels, evenals Game Mania dat 44 filialen sluit. Eerder maakten warenhuisketen de Bijenkorf en woonwinkel Ikea al bekend hun Nederlandse filialen te sluiten. Andere winkels, zoals die van parfumerieketen Douglas en de lifestyle winkels van Sissy Boy, zijn minder lang open dan normaal.

Hema blijft voorlopig open, ook als aanvulling op de overbelaste supermarkten. De restaurants en stationswinkels van HEMA zijn wel gesloten. Blokker houdt de winkels ook nog open, mede vanwege de grote vraag naar schoonmaakmiddelen.