Vorm realiseert 260 startersappartementen in Delft

De gemeente Delft en Vorm hebben de vervolgovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van de tweede fase in het project AH-locatie aan de Martinus Nijhofflaan in Delft.

Het project Martinus Nijhofflaan bestaat uit 260 betaalbare studioappartementen. Vorm realiseert zowel gereguleerde als middeldure huurwoningen, genaamd Urban Living. Met de bouw van dit complex wordt het initiatief afgerond waarover in 2011 al overeenstemming bereikt werd tussen gemeente en Vorm.

De gemeente Delft hecht belang aan het huisvesten van jonge mensen in haar eigen gemeente. Momenteel hebben starters het lastig om betaalbare woonruimte te vinden in Delft en omgeving. Daarnaast veranderen de woonbehoeftes van jonge mensen en biedt dit project de kans om gedeelde voorzieningen en gemixte functies aan te bieden, zoals wonen, werken, gemeenschappelijke voorzieningen, gezamenlijke activiteiten en een comfortabele buitenruimte.

Zo kunnen de bewoners straks gebruikmaken van een centrale huiskamer voor ontmoetingen, werk of andere activiteiten. Ook realiseert Vorm een centrale wasserette. Daarnaast zal een groot deel van de dagen een huismeester aanwezig zijn. Door deze gemeenschappelijke voorzieningen kan ruimte worden bespaard in de woningen. Er komt een groen dakterras op de negende en dertiende verdieping, beschikbaar voor alle bewoners.

Vorm verwacht in mei 2021 te starten met de bouw die circa twee jaar in beslag zal nemen.