Voormalig kantoor Staatsloterij wordt Mövenpick hotel

Het kantoorgebouw aan de Paleisstraat 5 in de Haagse binnenstad wordt omgebouwd tot hotel. Uit de vergunningaanvraag blijkt dat Mövenpick de exploitant wordt.

Paleisstraat 5 ligt direct naast de Raad van State, vlakbij Paleis Noordeinde. Het omvat nu nog ruim 4000 m² kantoorruimte, met 38 parkeerplaatsen. Direct vanaf de oplevering in 1993 was de Staatsloterij (voluit Stichting Exploitatie Nederlandse Staatsloterij) hier gevestigd. In 2015 verlengde de organisatie nog de huurovereenkomst met verhuurder Deka, maar in 2016 fuseerden de Staatsloterij en De Lotto tot Nederlandse Loterij. Onder de nieuwe entiteit vallen de kansspelen Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. De organisatie huist sinds eind 2016 onder één dak aan de Laan van Hoornwijck 55 in Rijswijk.

De eigenaar van het vijf verdiepingen tellende gebouw, dat over een atrium met lichtkoepel beschikt, is het Duitse vastgoedfonds Deka Immobilien. Het oude kantoorpand aan de Paleisstraat wordt getransformeerd naar een hotel met op de begane grond een foyer, wijnbar en restaurant, volgens het Mövenpick Dutch Design concept. De omgevingsvergunning is in februari dit jaar ingediend en inmiddels verleend. Het nieuwe Mövenpick Hotel zal naar verwachting in 2019 de deuren zal openen. 

Mövenpick is een van oorsprong Zwiterse onderneming die in Zürich werd opgericht. Onder de Mövenpick Gruppe vallen wereldwijd 80 hotels, restaurants en een wijn business. Het bedrijf is tevens de bakermat van het ijsmerk Mövenpick. In april 2003 heeft Nestlé echter de merkrechten voor het ijsmerk overgenomen.

In de Nederland zijn er drie Mövenpick hotels: aan de Piet Heinkade in Amsterdam (bij de Cruiseterminal), in 's-Hertogenbosch en in Voorburg. De laatste vestiging bij NS station Voorburg gaat volgens het AD volgend jaar dicht vanwege een te lage bezettingsgraad. Dit hotel, waarvan ook het vastgoed in handen is van Mövenpick, telt 125 kamers.

Vlakbij de nieuwe locatie van Mövenpick aan de Paleisstraat wordt nog een kantoorpand getransformeerd naar hotel. Borealis Hotel Group ontwikkelt in het voormalige bankgebouw uit 1884 aan Noordeinde 33 een Indigo hotel met 63 kamers. Indigo The Hague Royal Palace opent eind 2017 de deuren schuin tegenover Paleis Noordeinde. De keten Indigo is onderdeel van Intercontinental Hotels Group en Borealis Hotel Group draagt zorg voor de ontwikkeling en langjarige exploitatie van het hotel. Het vastgoed is gekocht door de Franse belegger Corum.

DLA Piper heeft de internationale hotelketen Mövenpick Hotels & Resorts geadviseerd bij een ontwikkelingsovereenkomst en huurovereenkomst om het kantoorpand in het centrum van Den Haag te transformeren naar een Mövenpick Hotel.

Laatste nieuws

Evenementen