Verkoopfase volgend deel Stadswerven Dordrecht van start

Ontwikkelingscombinatie Stadswerven, een samenwerking van AM, Dura Vermeer en J.P. van Eesteren, is gestart met de verkoop van 44 nieuwe woningen in deelplan The Yard.

De 44 woningen van Stadswerven die nu in de verkoop gaan bestaan uit 34 appartementen en tien grondgebonden woningen.  

Stadswerven wordt ontwikkeld op de voormalige scheepswerf Biesbosch en ligt tussen de twee rivieren: het Wantij en de Beneden Merwede. Op een steenworp afstand van de oude binnenstad van Dordrecht wordt hier een uniek woon-, verblijfs- en recreatiegebied gerealiseerd met diverse voorzieningen en circa 900 woningen. Hiervan zijn er inmiddels ruim 150 in aanbouw of gerealiseerd.

De wijk Stadswerven groeit verder met de komst van deelplan The Yard, dat wordt gerealiseerd tussen de Merwede en de toekomstige jachthaven aan het Wantij. Het is een deelplan met een architectuur, afkomstig van het Dordtse architectenbureau Lugten Malschaert Architecten. De 34 appartementen zijn verdeeld over twee appartementengebouwen. Daarnaast zijn er tien grondgebonden stads- en havenwoningen. Er wordt een groot groen binnenhof gecreëerd, ontworpen door Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten, dat een extra tuin en ontmoetingsplek biedt aan bewoners. In het hof komt eveneens een halfverdiepte dubbellaagse stallingsgarage, waarin alle bewoners een eigen parkeerplek hebben.

Verder zijn in ontwikkeling Dockyard en Shipyard. Op de hoek van de Maasstraat met de Werf van Schouten komt appartementengebouw Dockyard van vijf woonlagen met in totaal negen luxe appartementen, dat tegenover de toekomstige jachthaven van het Wantij ligt.

Na gebouw Americana is Shipyard het tweede grote appartementengebouw op Stadswerven met in totaal 25 woningen. Het complex is georiënteerd op de Beneden-Merwede met een vrij uitzicht over de rivier of de binnentuin, het Wantij en de stad aan de andere zijde. Alle buitenverblijven zijn op het zuiden gericht. Het gebouw heeft zeven verdiepingen met verschillende typen appartementen, die minimaal drie slaapkamers hebben. De zesde etage biedt ruimte aan twee appartementen met een bijzonder grote buitenruimte van ruim 100 m².

Verder worden in het plan vier havenwoningen langs de kade van de toekomstige jachthaven gerealiseerd, met een architectuur die appelleert aan de pakhuizen van vroeger.

Zowel de appartementen als de kadewoningen zijn aangesloten op de HVC Stadsverwarming. In de Huisvuilcentrale (HVC) wordt huisvuil omgezet in stadsverwarming. Hierdoor zijn de aangesloten woningen duurzaam en klaar voor de toekomst. De woningen worden gerealiseerd door Dura Vermeer Bouw Zuidwest.