Vastned zet Spaanse portefeuille te koop voor € 100 mln

Vastned, gespecialiseerd in winkelvastgoed, heeft volgens El Economista een winkelportefeuille te koop aangeboden in de meest vooraanstaande winkelstraten van Madrid, Málaga en León.

Concreet verkoopt het bedrijf negen assets, wat de volledige verkoop van de Vastned-portefeuille in Spanje zou betekenen. De panden in Madrid staan op Calles Serrano, José Ortega y Gasset, del Carmen en Fuencarral. Ook omvat de portefeuille een pand op Plaza de la Constitución 9 in Malaga en een in León, aan de Avenida Ordoño II.

De operatie zou volgens bronnen van El Economista een marktwaarde van ongeveer € 100 mln vertegenwoordigen. Uit het halfjaarverslag van Vastned blijkt dat de panden van in totaal 3300 m² bvo eind juni 2019 werden gewaardeerd op € 99 mln. In de eerste zes maanden van het jaar genereerden ze een nettohuuropbrengst van € 1,28 mln.

Vastned heeft vestigingen in Nederland, Frankrijk en België en heeft een totale portefeuille van € 1,5 mrd.

Volgens het ‘Real Estate Market Report, News and Perspectives’ van Forcadell en de Universiteit van Barcelona zijn de toekomstperspectieven voor het retailsegment voor dit en het volgende jaar nijpend. Het rapport voorspelt dat de impact van de coronacrisis zal leiden tot een sluiting van een op de drie winkels en een leegstand van 20%. Door het verdwijnen van het toerisme zal dit cijfer echter hoger zijn in het centrum van Barcelona en Madrid dan in de belangrijkste commerciële wijken.