Vastgoedprofessionals starten Orion Investment Partners

Sjuul Baltussen, Rick Willemsen en Niels van der Windt starten een Investment Management-organisatie met een bestaande ontwikkelportefeuille.

De drie vastgoedprofessionals lanceren Orion Investment Partners met het beheer van een ontwikkelpijplijn in Amsterdam en Utrecht. De projecten in de huidige ontwikkelpijplijn worden gerealiseerd in samenwerking met de reeds  betrokken ontwikkelpartners Boelens de Gruyter en G&S&.

Orion Investment Partners richt zich met een flexibel investeringsmandaat en uiteenlopende investeringsstrategieën op de Nederlandse woning- en kantorenmarkt. Hiermee verwacht het bedrijf snel in te kunnen inspelen op marktveranderingen en kansen optimaal te kunnen benutten. De uitgebreide ervaring en expertise van de oprichters zorgen voor beheersing van complexiteit en risicomanagement.

Sjuul Baltussen MSc, medeoprichter van Orion en voormalig Senior Vice President en Head of Acquisitions voor Nederland en Denemarken bij Round Hill Capital, brengt meer dan €1,5 miljard aan dealervaring in diverse asset classes mee. Eerder was hij betrokken bij diverse M&A-transacties en herstructureringsprocessen binnen Deloitte's Real Estate team. Bij Orion Investment Partners richt Baltussen zich op het investment management en acquisitie.

Rick Willemsen MSc is afkomstig van APF International waar hij verantwoordelijk was voor het management van verschillende value-add kantoorobjecten. Hij startte zijn carrière in 2014 als vastgoedconsultant in de regio Amsterdam bij DTZ, het latere Cushman & Wakefield. Binnen Orion Investment Partners is Willemsen als medeoprichter en partner verantwoordelijk voor het asset management van de investeringsportefeuille.

Niels van der Windt MSc heeft circa tien jaar ervaring in Real Estate M&A-transacties voornamelijk in woning- en kantoorbeleggingen. De afgelopen vier jaar was hij bij Round Hill Capital verantwoordelijk voor investment management in opdracht van joint venture-partners en discretionaire fondsen. Daarvoor was hij Manager Real Estate bij Deloitte, waar hij M&A-transacties begeleidde voor diverse vastgoedpartijen. Als medeoprichter en partner van Orion Investment Partners is Van der Windt samen met Baltussen verantwoordelijk voor investment management en acquisitie.