Vastgoedbelegger Altera koopt 114 huurwoningen in Amersfoort

Altera voegt 114 middeldure huurwoningen toe aan haar woningportefeuille. De woningen maken deel uit van wooncomplex Cadenza in Amersfoort. De woningportefeuille groeit daarmee naar ruim 4.900 woningen en een belegd vermogen van ruim € 1,6 miljard.

Cadenza is een duurzaam gebouw aan het Valleikanaal in de groene wijk Hogekwartier in Amersfoort. Deze stadswijk is gewild omdat zowel het rustige buitengebied  als de levendigheid van het centrum van Amersfoort binnen handbereik zijn. Het totale plan bestaat uit twee woontorens met in totaal 184 appartementen en een parkeergarage met 184 parkeerplaatsen. Op het dek tussen de woontorens is een daktuin aangelegd, die is verbonden met de groene zone aan het Valleikanaal. Ook zullen voorzieningen worden getroffen voor oplaadpunten voor auto’s.

Erwin Wessels, CIO Altera: ‘Ons doel is de uitbreiding van een jonge, duurzame portefeuille van vrije sector huurwoningen in sterke woningmarkten waar wonen, winkelen en recreëren elkaar versterken. Cadenza is een duurzame ontwikkeling op een centrale locatie in het midden van Nederland. Hiermee past het uitstekend in onze portefeuille.’

De aankomende jaren zal de portefeuille van Altera verder groeien naar 6.500 woningen doordat gefaseerd de in aanbouw zijnde woningen in onder meer Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Leiden zullen worden opgeleverd.

Rebo Vastgoedmanagement verzorgt namens Altera Vastgoed het beheer van de woningen.