VastNed doet winkelvastgoed van de hand

Bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers heeft beursgenoteerde belegger VastNed aangekondigd panden te verkopen, maar nog niet naar buiten gebracht welke en hoeveel.

Het vastgoedbedrijf, dat goede resultaten liet zien, denkt dat verkoop van vastgoed in de huidige markt het meest oplevert voor de aandeelhouders. VastNed bezit de nodige panden in grote Belgische en Nederlandse winkelstraten. Vorig jaar nog opende Moss Copenhagen een flagshipstore in een pand van VastNed aan de Amsterdamse Kalverstraat. 

VastNed maakte bekend dat het directe resultaat iets minder was dan een jaar geleden, maar de huurinkomsten kwamen hoger uit, € 30,7 mln tegenover € 28,8 mln. Het was mede het gevolg van huurverhogingen door inflatie.

Het bedrijf voorziet voor geheel 2023 nog steeds een winst van € 1,95 tot € 2,05. Dat was in 2022 nog € 2,05.

De belegger zag de bezettingsgraad een fractie dalen en het indirecte resultaat kwam iets lager uit door afwaardering.

Op termijn overweegt VastNed zich terug te trekken van de beurs in Brussel en zich te beperken tot een beursnotering in Amsterdam. De Raad van Commissarissen heeft besloten om Reinier Walta, sinds 1 december 2020 interim CEO, tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 15 april 2021 voor te dragen als nieuwe CEO.