VanWonen ontwikkelt woontoren Duet in Nijmegen

Gebiedsontwikkelaar VanWonen gaat een woontoren met enkele honderden appartementen ontwikkelen naast de Nieuwe Hezelpoort in het centrum van de stad.

De gemeente heeft in een Europese aanbesteding uit drie kandidaten het plan voor een woontoren van gebiedsontwikkelaar VanWonen beoordeeld als de beste invulling. VanWonen gaat in totaal 383 appartementen realiseren, waarvan 211 in het betaalbare segment. Daarbij komt een parkeergarage voor de stad met 573 parkeerplaatsen. De naam ‘Duet’ verwijst naar de twee aan elkaar geschakelde torens.
Met de Hezelpoort wil de gemeente een unieke en duurzame woon-, werk- en parkeergelegenheid op het scharnierpunt tussen het Waalfront, het Stationsgebied en het centrum van Nijmegen creëren. Wethouder Noël Vergunst: ‘We hebben een enorme woningbouwopgave, in het gehele stationsgebied moeten straks 2000 nieuwe woningen verrijzen, hier komen nu 383 woningen in verschillende prijscategorieën, met een belangrijk deel betaalbaar. Een geweldige stap voor dit gebied. Het hoge gebouw wordt deels met hout en andere herbruikbare materialen gebouwd.’

Het plan Duet is van gebiedsontwikkelaar VanWonen en is ontwikkeld in samenwerking met onder andere Powerhouse Company, de Architekten Cie. en LOLA Landscape Architects. Medio 2024 zullen de eerste woningen in verkoop gaan. Vanaf eind 2024 kan de bouw starten. De gehele planontwikkeling zal 4 jaar duren.

Laatste nieuws

Evenementen