Van Noordenne en QLS kopen kavels in Dordrecht

De laatste kavels watergebonden bouwgrond op bedrijventerrein Oostpoort te Dordrecht zijn verkocht aan Van Noordenne en QLS.

Van Noordenne uit Sliedrecht heeft het perceel gekocht dat direct aan de Kolenhaven ligt, van in totaal 41.657 m², waarvan 23.912 m² land en 17.745 m² water. Van Noordenne zal met een nieuw bedrijf, Kerkeplaat, het terrein gebruiken voor op- en overslagactiviteiten van bouwmaterialen en constructies in de ‘natte’ infra.

Het tweede perceel is verkocht aan QLS Fulfilment en dient als uitbreiding voor de bestaande locatie. De kavel is in totaal 4883 m² groot, waarvan 3458 m² land en 1425 m² water. Begin 2019 heeft QLS diens eerste kavel gekocht, ter grootte van ca. 13.458 m², waarvan 9950 m² land omhelst en 3508 m² water. Hierop staat inmiddels een multifunctioneel bedrijfscomplex.

QLS Fulfilment is neemt het hele proces van bestelling tot afhandeling uit handen van de opdrachtgever. Tot vorig jaar was QLS gevestigd op meerdere locaties binnen in Dordrecht. Wegens de enorme groei van het bedrijf heeft het besloten om zelf een bedrijfscomplex te laten bouwen waar alle stappen in het proces kunnen worden uitgevoerd.

Ooms Makelaars, partner in Dynamis, trad bij deze transactie op namens verkoper VolkerWessels Grondparticipaties.