VORM trekt in gerenoveerd pand Rotterdamse haven

VORM heeft haar intrek genomen in het gerenoveerde en verduurzaamde voormalige poortgebouw De Nieuwe Maaskant in de Rotterdamse Schiehaven.

De landelijke projectontwikkelaar en bouwer koos bewust niet voor nieuwbouw: “Als er geschikte panden zijn om in te gaan zitten, dan kiezen wij niet voor de makkelijke weg om een nieuw gebouw neer te zetten,” vertelt Daan van der Vorm, Directeur eigenaar VORM.

Na een zoektocht van enkele jaren kwam VORM uit bij De Nieuwe Maaskant in de Rotterdamse haven. Inmiddels is het gebouw zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat teruggebracht, verduurzaamd en voorzien van innovaties.

Nieuwe verdieping
Op 16 juni jl. takelde de ontwikkelaar nog een vierde verdieping op het monumentale pand. De Nieuwe Maaskant stamt uit een periode (1958) waarin materiaal schaars was en er zo licht mogelijk werd gebouwd. Het gewicht van een extra verdieping kon het pand zelf niet dragen. Met een team bestaande uit specialisten op het gebied van renovatie en duurzaamheid, Architektencombinatie Bos Hofman, de Kok Staalbouw en VOCON is daarom een unieke staalconstructie ontworpen, rustend op vier kolommen die het gewicht dragen.

Circulair bouwen was een voorwaarde voor de herontwikkeling van De Nieuwe Maaskant. De vierde verdieping is volledig remontabel. De transformatie is een mooi voorbeeld van duurzaam ontwikkelen. Er staat nu volgens VORM ´een groen, gasloos en gezond gebouw dat uitnodigt om samen te werken aan de mooie projecten die we als bedrijf doen´.