Unifore koopt Europe Palace in Zoetermeer

Unifore Real Estate heeft de aankoop van het kantoorgebouw Europe Palace in Zoetermeer afgerond.

Het Kadaster meldt een koopsom van € 16,335 mln. Verkoper is een fonds beheert door New York-based global asset manager Marathon Asset Management. Het pand aan Europaweg 45 in het centrum van Zoetermeer omvat circa 11.300 m² kantoorruimte met 72 (inpandige) parkeerplaatsen en is verhuurd aan het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

Marathon heeft in 2021 de huur met de KLPD verlengd, en de resterende looptijd van het huurcontract bedraagt nog vijf jaar. Het pand bevindt zich aan de centrumring, uitkijkend over hetstadspark, op loopafstand van het horeca & winkelgebied Stadshart, het stadskantoor en de RandstadRail.

Eventuele herontwikkeling

Eind 2020 heeft Zoetermeer de ‘Visie binnenstad 2040’ vastgesteld, een integraal kader voor de verdere groei van de binnenstad, ondermeer door het toevoegen van circa tweeduizend kwalitatieve woningen in het centrumgebied. Er zijn inmiddels diverse woonprojecten gestart en gepland in de buurt van het pand. Leegstaande kantoorgebouwen en parkeerplaatsen worden omgebouwd tot woningen. Dit biedt ook volop mogelijkheden voor de eventuele herontwikkeling van Europe Palace, voor het geval de KLPD zou vertrekken in de toekomst.

Verkoper werd in deze transactie bijgestaan door CBRE (commercieel) en Loyens (juridisch). Koper werd bijgestaan door Drees & Sommer (technisch) en Burgemeestre & Partners (juridisch).