Ton Heijmans vertrekt bij Drees & Sommer

Ton Heijmans gaat weg bij Drees & Sommer. Hij was jarenlang directeur en groot aandeelhouder van BOAG en de afgelopen vier jaar Director bij Drees & Sommer Netherlands.

Samen met managing director Johan de Vries stuurde Heijmans het bedrijf de voorbije jaren met succes door een lastige fase heen. De Vries stelt dat de betekenis van Heijmans niet mag worden onderschat: “Hij was als directeur van BOAG verantwoordelijk voor de uitbouw van het bedrijf. Ook de laatste jaren sinds de fusie was hij met zijn commerciële achtergrond van onschatbare waarde voor Drees & Sommer. Het nieuwe bedrijf ging in 2020 van start, middenin de coronatijd. Daarna is de hele vastgoedsector keihard geraakt door de gevolgen van de oorlog in Oekraïne. Het hielp ons enorm dat we iemand als Ton in onze gelederen hadden; sparren met een ervaren, echte ondernemer over wat er op je pad kwam. Ik ben Ton heel dankbaar voor wat hij heeft betekend voor mij en de organisatie. Mede dankzij hem zijn we in de positie om met de groep mensen die we nu hebben vol vertrouwen voorwaarts te gaan.”

Heijmans vertrekt naar eigen zeggen met een tevreden gevoel. “Er staat een mooi bedrijf met een nieuw team. Dus het is tijd om los te laten. Ik was de afgelopen vier jaar sinds de fusie van BOAG en Drees & Sommer nog betrokken als directeur en adviseur.”

Welke factoren verklaren volgens hem het succes van het bedrijf? “Een adviesbureau is een mensenbedrijf. De mens is dus een erg belangrijke succesfactor. Collega’s werken hier, omdat je mooie projecten doet, maar zeker ook omdat je ze perspectief biedt en ze het naar hun zin hebben. Daarnaast zijn de reputatie van het bedrijf én die van jou als persoon belangrijk. Je medewerkers bepalen ook je kwaliteit. Natuurlijk zijn er ook andere factoren, zoals oog hebben voor sales en acquisitie, je netwerk onderhouden, scherp zijn op de kosten en goed weten wat er in de markt speelt. Maar in een mensen-business brengt die goede persoonlijke reputatie het succes.”

“Als ik dan één advies mag geven aan mijn opvolgers: houd de menselijke maat vast, zeker in deze tijd van schaarste op de arbeidsmarkt, en beweeg mee zodat je een aantrekkelijke werkgever bent en blijft.”