Timpaan levert wijk Dorpshaven-Zuid in Aalsmeer op

Vastgoedontwikkelaar Timpaan heeft de 230 woningen van de wijk Dorpshaven-Zuid in Aalsmeer opgeleverd. De wijk ligt aan het water en was vanaf het prille begin 14 jaar in de maak.

Al in 2006 ondertekenen de gemeente Aalsmeer en vastgoed- en gebiedsontwikkelaar Timpaan uit de Haarlemmermeer de raamovereenkomst voor de ontwikkeling van het Lijnbaangebied/ ‘Dorpshaven’. Hiermee werd de eerste stap gezet om het vervallen kassengebied tussen de Burgemeester Kasteleinweg en de Oude Spoordijk om te vormen tot een woongebied. De grootste uitdagingen door de jaren heen waren de verplaatsing van de bedrijven die hinder of een beperking veroorzaken voor woningbouw. De eerste fase van het project ging in 2010 in verkoop en in de crisisperiode is de ontwikkeling en verkoop doorgegaan, met behoud van woonkwaliteit in het plan. Met de oplevering van de laatste woningen in het begin van 2020 is Dorpshaven-Zuid echt ‘af’.

In een periode van 10 jaar – dus ook tijdens de crisis – zijn hier 230 woningen verrezen, voor zeer uiteenlopende doelgroepen. Zo zijn er startersappartementen, appartementen in hogere prijsklasse, eengezinswoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen gerealiseerd.

De architect van het project Dorpshaven-Zuid is Architectenbureau Van Manen en per fase waren verschillende aannemers betrokken, waarbij Bot Bouw de laatste appartementen voor haar rekening nam en Bot & van der Ham de laatste eengezinswoningen heeft gebouwd. AW Groep heeft het terrein bouwrijp gemaakt, De Wilde Infra- & Cultuurtechniek heeft het totale plangebied woonrijp gemaakt.