Timpaan en UBA winnen met plan Tuindorp Weerestein

Projectontwikkelaars Timpaan en UBA Projectontwikkeling hebben de openbare aanbesteding voor de herontwikkeling van de circa 5 hectare sportvelden in Hillegom-Noord gewonnen. 

De gemeente Hillegom heeft zich met de uitvraag gericht op betaalbare woningen, met name voor de Hillegommers zelf. Het plan bestaat uit 136 woningen in de sociale koop (met prijzen tussen circa € 100.000 en € 225.000) en 148 woningen in de vrije sector koop. Ook worden er woningen in de sociale huursector in het plan opgenomen.

Het tenderteam bestaat uit regionale partijen. Naast de ontwikkelaars Timpaan en UBA Projectontwikkeling zijn dit Faro architecten uit Lisserbroek voor de stedenbouw en architectuur, Flux Landscape voor het landschappelijke ontwerp, AW Groep uit Lisse voor grond-, weg- en waterbouw, Interegion Groep uit Rijpwetering voor tender- en procesmanagement en UBA Bouw die de bouw voor haar rekening neemt. Na een verdere uitwerking van het stedenbouwkundig plan in overleg met gemeente Hillegom en in participatie met de buurt, zal de gebiedsontwikkeling naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 van start gaan.

Ingeborg de Jong, algemeen directeur van Timpaan: ‘Het project sluit naadloos aan bij de missie en visie van Timpaan. Wij zijn als Timpaan actief in betaalbare woningbouw in de koopsector, in combinatie met vrije sector bouw, zodat er mooie wijken ontstaan met nieuwe gemeenschappen van bewoners.’