Timpaan en Area of People tekenen raamovereenkomst

Vastgoed- en gebiedsontwikkelaar Timpaan en softwarebedrijf Area of People hebben een raamovereenkomst getekend om de reeds lopende samenwerking uit te breiden en te verbeteren.

Area of People, actief op meer dan 200 locaties in Nederland, helpt haar klanten om gebouwen en gebieden naar gemeenschappen te transformeren door bewoners via haar Area of People Platform actief te betrekken bij een meetbaar sociaal en duurzaam gebruik van de leefomgeving. Namens Timpaan tekende directeur Ingeborg De Jong, namens Area of People directeur Joan Ronner.

Door de raamovereenkomst wordt het mogelijk om het platform al in eerdere fases in te zetten, bijvoorbeeld in de participatiefase met omwonenden van een projectgebied en ter ondersteuning van Timpaan in de tenderfase en exploitatiefase. De samenwerking zorgt ervoor dat de doelstellingen van Timpaan op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en sociale cohesie meetbaar worden. De missie en visie van Timpaan kunnen met het platform voor langere periode aan een project of gebied verbonden worden; niet alleen voor de eerste bewoners, maar ook toekomstige bewoners.

Met de app die Area of People heeft ontwikkeld hebben bewoners een instrument gekregen om de gemeenschapszin van een nieuwe wijk of gebouw te versterken. Het biedt bewoners een gemakkelijke manier om met elkaar in contact te staan, waardoor de sociale infrastructuur wordt versterkt.