Timpaan en Amare realiseren 133 woningen in Ridderkerk

De gemeente Ridderkerk, Timpaan, Amare Vastgoed en bouwbedrijf Wagemakers hebben een overeenkomst getekend voor 133 nieuwbouwwoningen in Binnenrijk.

Binnenrijk wordt een park met daarin drie woongebouwen. Het project bestaat in totaal uit 133 koopwoningen: een gebouw met appartementen, een gebouw met eengezinswoningen en een gebouw met een mix van appartementen en eengezinswoningen. De verscheidenheid binnen de woningtypen is groot, zowel in oppervlakte als in type woning: van compacte appartementen van 50 m² tot royale gezinshuizen met 160 m² woonoppervlakte. Binnenrijk ligt nabij het winkelcentrum Drievliet, de sporthal Drievliet en openbaar vervoer, dat gelijktijdig met de realisatie van Binnenrijk wordt omgevormd tot een HOV-lijn.

Door het park slingert een watergang die het bestaande water uit de omgeving verbindt. In het plan komt een waterpartij met daarin een speeleiland.

Binnenrijk is ontworpen als uiterst duurzame wijk: alle gebouwen zijn energieneutraal en gasloos, er zijn bouwmaterialen en –methoden geselecteerd met een zo laag mogelijke milieu-impact, materialen gaan lang mee en verouderen op een mooie manier.

De woningen gaan gefaseerd in verkoop.