Terug naar kantoor, in een scheepsbrug

Wie het thuiswerken na twee jaar corona helemaal zat is maar niet zit te wachten op geroezemoes in een kantoortuin op een non-descript bedrijvenpark kan wellicht koers zetten naar Rotterdam. Daar gaat vastgoedbedrijf DRVM een deel van haar markante scheepsbrug verhuren.

Het kantoor van De Rotterdamsche Vastgoed Maatschappij (DRVM), het bedrijf van de broers René en Raymond Perridon en Juriaan van Woerkom staat aan de Boompjes 680 in hartje Rotterdam. De brug, eigenlijk een dekhuis met brug en brugvleugels, is het restant van de olietanker Port Jerome van Esso, die kort voor de oorlog in Frankrijk op stapel werd gezet, maar pas in 1946 werd afgebouwd om hem uit handen van de Duitsers te houden.

Rotterdams Jongenskoor

Na 20 jaar op het Stationsplein tegenover het oude Centraal Station te hebben gestaan, is deze in 2000 herbouwd op de huidige locatie aan de Boompjes. In het begin had het Rotterdams Jongenskoor het gehele gebouw op deze locatie in gebruik en huurde het van de gemeente.  Nadat het koor de brug verliet in 2014, werd DRVM eerst hoofdhuurder van het pand, om het vervolgens voor €365.000 te kopen van de gemeente, zo blijkt uit gegevens van het Kadaster.  

Het ruim op de begane grond van de Scheepsbrug heeft een oppervlakte van 100 m2 met een boegklep die kan dienen als terras. Ook wordt deze ruimte regelmatig gebruikt voor (feestelijke) bijeenkomsten in de Rotterdamse vastgoedwereld zoals de Rotterdamsche Vastgoed Borrel en de jaarlijkse Haring Party.

Start makelaarskantoor hoger segment

De tussenverdieping die nu via huurbieding wordt aangeboden  bestaat uit twee kantoren met een gezamenlijke oppervlakte van ca 80m2. Juriaan van Woerkom: ‘Wij zijn een makelaarskantoor in de hogere segment gestart. Daarom zijn we zijn verhuisd naar de begane grond waar we onze werkzaamheden met de maatschappij (ontwikkeling, nieuwbouw e.d.) blijven combineren. Op de bovenste verdieping blijft onze afdeling beleggingen en beheer zitten en wij houden daar ook een extra bureau aan voor de groei van het makelaarskantoor.'

De eerste belangstellenden hebben zich al gemeld via social media en ook de eerste bezichtiging heeft inmiddels al plaats gevonden. Wie het kantoorleven over een andere boeg wil gooien moet hiervoor €1.150 per maand betalen.