Synchroon verkoopt horecaruimte in Houthaven aan Reykjavik Vastgoed

Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings, en Reykjavik Vastgoed, hebben een koopovereenkomst getekend voor een commerciële (horeca)ruimte van circa 500 m² in de Amsterdamse Houthaven.

Reykjavik Vastgoed is geen onbekende in de Amsterdamse horeca. Ze zijn tevens de drijvende kracht achter ondernemingen als Café Oslo Beers aan de Sloterkade en Café Restaurant Zürich aan het Mercatorplein te Amsterdam.

De commerciële ruimte is gelegen op de begane grond van Frame Amsterdam. Het betreft de laatste fase van het project Kopblok/Frame Amsterdam. Het gebouw is ontworpen door Van Dongen en Koschuch Architects and Planners. Het plan bestaat - naast de commerciële ruimte - uit 28 luxe koopappartementen en penthouses. Kenmerkend voor het plan zijn onder meer de bijzondere “gouden” gevel en de ligging aan en uitzicht over de Houthaven van Amsterdam.

Hans Bootsma, directeur Projectontwikkeling van Synchroon: “De kopers zijn door Synchroon geselecteerd na een intensief proces, waarbij geïnteresseerde partijen in staat werden gesteld om hun visie en (concept)bedrijfsplan voor deze unieke locatie te presenteren. De heren Aznou, Van ’t Slot en Bleeker presenteerden met Karaat een plan dat naadloos aansloot bij de ideeën en visie van Synchroon. Met hun aandacht voor sfeer, duurzaamheid en kwaliteit zijn zij in staat nog iets extra’s toe te voegen aan deze fantastische horecalocatie. Karaat gaat, zodra de oplevering eind 2018/begin 2019 heeft plaatsgevonden, een echte ontmoetingsplaats worden voor de buurt en de hele Houthaven.”
ERA Contour, eveneens een dochteronderneming van TBI Holdings, is verantwoordelijk voor de realisatie van Frame Amsterdam. Colliers International Retail Agency en Skonk adviseerden de verkoper bij de verkoop.