Stayinc. ontwikkelt 330 woningen en een Stadshal bij Schellensfabriek in Eindhoven

Op het terrein van de Schellensfabriek in het centrum van Eindhoven ontwikkelt Stayinc. 330 duurzame woningen en benut het fabriekspand voor de Schellens Stadshal.

De Stadshal moet ruimte bieden aan de huidige creatieve huurders, maar ook aan pop-up-concepten en evenementen. Naar verwachting start de bouw in 2023.

Van de 330 woningen in het nieuwbouwproject bestaat een groot deel uit midden- en sociale huur, en een gedeelte uit vrijesectorwoningen. Dit worden allemaal energiezuinige ‘all-electric’-woningen, voorzien van royale buitenruimtes en veel groen.

Het Schellensterrein in de binnenstad is één van de acht focusgebieden in de verdichtingsvisie binnenstad van de gemeente Eindhoven. Centraal in deze visie staat het creëren van meer woonruimte voor alle doelgroepen in het centrum.

Het nieuwe wooncomplex is ontworpen door Diederendirrix. De huidige huurders van de Schellensfabriek, zoals de Stadsbrouwerij, Studio Sander Mulder en de Lucifer Koffiebranderij, hebben meegedacht over het nieuwe concept. In de nieuwe Schellens Stadshal komt ruimte voor huurders die hier willen werken. Ook komt er een flexibel inzetbare ruimte, speciaal voor grotere evenementen als Glow en de Dutch Design Week.