Start bouw van Rivium-project in Capelle aan den IJssel

Donderdagmiddag was het sein start bouw voor 111 verhuurbare studio’s en appartementen in een voormalig kantoorpand op Rivium.

De Capelse wethouders Dick van Sluis (stadsontwikkeling), Eric Faassen (economische zaken) en Peter van Hoepen (projectontwikkelaar Waterford Investments) gaven de aftrap. In totaal worden 180 woningen gerealiseerd, verdeeld over twee gebouwen. Naar verwachting zijn in januari 2019 de eerste appartementen en studio’s bewoond.

Het OV ligt relatief dichtbij, net als de Erasmus Universiteit. De provincie Zuid-Holland is betrokken als verbindende factor tussen vastgoedeigenaren en de gemeente. Rivium is goed bereikbaar en wordt in de toekomst nog beter bereikbaar dankzij de Vervoersknoop. De zelfrijdende Parkshuttle wordt vernieuwd, de route wordt uitgebreid en de shuttle gaat in de toekomst ook over de openbare weg rijden. Daarnaast is straks de nieuwe waterbushalte bij het Zalmhuis verbonden met metrostation Kralingse Zoom en in een volgende fase rijdt de shuttle ook door naar de Erasmus Universiteit.