Start bouw duurzame middenhuurwoningen in Het Polderblok in Amsterdam

De bouw van 54 duurzame middenhuurwoningen in Amsterdam-Oost is gestart.

Dit project, Het Polderblok aan de Polderweg 1, is de laatste ontwikkellocatie in de wijk Oostpoort en onderdeel van de gerealiseerde plannen in het woon- en winkelgebied op het voormalige Oostergasfabrieksterrein. Na het winnen van de tender is door De Maese Woningen het plan Het Polderblok ontwikkeld.

De 54 duurzame middenhuurwoningen in het project zijn aangekocht door CBRE Investment Management namens het CBRE Dutch Residential Fund, het niet-beursgenoteerde woningvastgoedfonds van de belegger.

Met Slokker Bouwgroep in Almere is overeenstemming bereikt voor de bouw van het project.

Het ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met Paul de Ruiter Architects, DS Landschaparchitecten en Tenderboost.

Naast buitengewoon hoge duurzaamheid, wordt Het Polderblok gekenmerkt door een gevarieerde gevelbeplanting aan de buitengevels. De appartementen in het complex variëren van indeling en worden ontsloten via een lift en een galerij met balkons aan de binnenzijde van het gebouw met uitzicht op de groene binnentuin. Alle appartementen worden uitgevoerd als Nul-op-Meter-woningen en gebruiken zonne-energie en warmte/koude van een bodemenergiesysteem. Het dak is voorzien van een dynamische waterberging, waarbij het regenwater gebruikt wordt voor de bewatering van het gevelgroen en de binnentuin.

De appartementen worden opgeleverd in de eerste helft van 2023.