Start bouw Waterzeil in Spijkenisse

Donderdag vond de feestelijke handeling plaats ter gelegenheid van de start bouw van Waterzeil, fase 1.

Dura vermeer heeft daar 26 duurzame appartementen en 24 eengezinswoningen in Spijkenisse ontwikkeld. De oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2025.

Dit bijzondere moment werd door wethouder Grondzaken, Martijn Hamerslag (gemeente Nissewaard), wethouder Chris Hottentot Ruimtelijke Ontwikkeling (gemeente Nissewaard) en Bart van Dijk (directeur Dura Vermeer) ingeluid.

In totaal ontwikkelt en bouwt Dura Vermeer in Waterzeil, tussen de Oude Maas en het stadscentrum van Spijkenisse, 79 duurzame koopwoningen. Het nieuwbouwproject vormt het sluitstuk van de gebiedsontwikkeling De Haven Spijkenisse. Met dit project levert Dura Vermeer Bouw Zuid West een belangrijke bijdrage in een gevarieerd woningaanbod in Spijkenisse, die de doorstroming op de woningmarkt bevordert door het gevarieerde woningaanbod van eengezinswoningen voor starters en doorstromers en appartementen voor empty nesters.

Betaalbare woningen

In Waterzeil valt meer dan een derde van het duurzame woonprogramma onder de zogeheten NHG-kostengrens. Kopers konden een lening afsluiten met NHG, waarbij ze konden opvragen of zij in aanmerking kwamen voor een starterslening bij de gemeente Nissewaard. Met een starterslening is het mogelijk om bovenop de maximale hypotheek met NHG een extra bedrag te lenen. Hierover betaalt de koper tijdelijk geen rente en aflossing.

Nautische sferen

Het project heeft de uitstraling van een oudhollandse havenstad. De nautische sferen zijn hier duidelijk voelbaar vanwege de havenkade met de watertaxi voor de deur en de ligging van de Oude Maas om de hoek. Waterzeil is onderdeel van De Haven Spijkenisse, met De Elementen als overkoepelende gebiedsontwikkeling. De Haven Spijkenisse betreft een gebiedsontwikkeling van VOF Dijkzone: een samenwerkingsverband tussen Dura Vermeer, Ballast Nedam Development en VORM.