Deze week is ontwikkelaar MWPO uit Den Bosch gestart met de bouw van Hotel T vlak bij het centraal station.
Met de bouw van short-stay-studio’s aan de Boschveldweg 13-15 wordt opnieuw invulling gegeven aan de prominente plek dichtbij het station, die bij Bosschenaren bekendstond als restaurant/ café en Hotel Terminus.
Het voormalige hotel beschikte over circa 10 hotelkamers en een restaurant. MWPO ontwikkelt de locatie tot een vijflaags gebouw met 34 studio’s en een groene binnentuin. Het pand wordt geëxploiteerd door middel van een zogenaamd short stay concept, waar mensen variërend van een dag tot enkele maanden kunnen verblijven, zoals expats.
Oplevering over een jaar
Maurice Delpeut, directeur MWPO: ‘Aangezien de functie niet wijzigt, was een bestemmingsplanprocedure niet nodig. Daarom kunnen we nu relatief snel van start gaan.’ De bouw vergt precisiewerk, aangezien de nieuwbouw exact moet aansluiten op de aangrenzende panden. MWPO heeft tijdens het ontwerpproces de buurtbewoners geïnformeerd over de voortgang en planning. Eind vorig jaar werd al gestart met de sloop van het oude pand; de oplevering van de nieuwbouw verwacht Aannemingsbedrijf De Wit uit Drunen over circa een jaar.
Architectuur
Hotel T werd ontworpen door architectenbureau Houben/ Van Mierlo uit Eindhoven. Bijzondere kenmerken zijn de aluminium schildkap, de detaillering in de
balkonhekken, de driehoekig gemetselde penanten en het niet-alledaagse kleurgebruik. Zo vormen de bronskleurige kap, geveldelen en kozijnen een goede combinatie met de gemêleerde gevelsteen. Het patroon van de balkonhekken is tot slot een knipoog naar die van de balkonhekken van het oude Hotel Terminus.
Duurzaam en energiezuinig
Het nieuwe gebouw wordt uiteraard all-electric uitgevoerd (zonder gasaansluiting) en volgens de laatste duurzaamheidsnormering, daarmee is Hotel T bijna energieneutraal. Het platte deel van het dak wordt voorzien van 42 zonnepanelen. De groene inrichting van de binnentuin zorgt voor een goede filtratie van hemelwater en past bij de ambitie om steden te vergroenen, om zodoende opwarming tijdens hete zomers tegen te gaan.