Staedion koopt ruim 600 woningen van Omnia Wonen

Ruim 600 huurders in de gemeente Den Haag krijgen vanaf 28 december 2023 een nieuwe verhuurder. Woningcorporatie Staedion neemt dan 607 woningen, 2 bedrijfspanden en 7 parkeerplaatsen in Den Haag over van Omnia Wonen.

Woningcorporatie Staedion is eigenaar van in totaal 44.000 woningen, winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in de regio Haaglanden. ‘Wij zijn blij met onze nieuwe huurders. Ook omdat we op deze wijze een bijdrage leveren aan betaalbaar wonen in Den Haag’, aldus  Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter van Staedion. De bewoners krijgen volgens hem de zekerheid dat Staedion de woningen goed blijft onderhouden en beheren.

Omnia Wonen huisvest een kleine 20.000 mensen in zo’n 9.000 woningen in 13 gemeenten. ‘Ons kerngebied ligt in de woningmarktregio’s Amersfoort en Noord-Veluwe en strekt zich uit van Woudenberg tot Oldebroek’, zegt directeur-bestuurder Peter Toonen van Omnia Wonen. ‘We zijn daar geworteld en zijn actief betrokken bij de opgaven en bewoners. In Den Haag is ons aandeel een stuk kleiner. We zijn dan ook blij dat Staedion deze woningen van ons overneemt, zodat ze beschikbaar blijven voor de sociale verhuur. Omdat dit gebied voor deze woningcorporatie een kernregio is, zijn de huurders in goede handen bij hen.’