Spaanse studentenhuisvester wil ook investeren in Nederland

Amro Parners, de Spaanse investeerder, ontwikkelaar en exploitant van residentieel wonen, heeft een kantoor geopend in Amsterdam om in het bijzonder in België en Nederland nieuwe studentenhuisvesting te realiseren, meldt Property EU.

Amro is sinds 2018 actief in Spanje met negen projecten die al zijn voltooid of nog in ontwikkeling zijn. Doel is door investeringen in diverse Europese landen de portefeuille binnen twee jaar te verdubbelen van 2.500 naar 5.000 studenteneenheden. Amro analyseert daarvoor acquisitiemogelijkheden in Nederland en België, variërend in grootte van 200 tot 500 bedden. De focus ligt op steden met een gezonde en groeiende studentenpopulatie. “We zijn al de kansen aan het beoordelen voor de ontwikkeling van nieuwbouw in een aantal steden in Nederland, zoals Rotterdam, Amsterdam, Delft en enkele andere universiteitssteden”, aldus Raj Kotecha, medeoprichter en directeur van Amro Partners.

De interesse voor nieuwe investeringen in onder meer Nederland wordt volgens Kotecha gevoed door de groeiende mismatch tussen vraag en aanbod. “Veel studenten kunnen tegenwoordig geen huisvesting krijgen en dit zorgt ook voor spanningen tussen internationale en lokale studenten.” Amro is van plan volgend jaar kantoren te openen in Duitsland (Frankfurt) en in Scandinavië.

img
Redacteur
Profiel