Sectie5 koopt retailobjecten in Zutphen en Hardenberg

Sectie5 heeft op 1 oktober jongstleden winkelcentrum De Leesten in Zutphen van Dunavast verworven, evenals een Lidl-supermarkt in Hardenberg van een particuliere belegger. Beide aankopen zijn gedaan ten behoeve van haar beleggingsfonds S5 Forum Fonds.

In winkelcentrum De Leesten zijn een Jumbo-supermarkt van 1.610 m² en tien units van totaal 1.488 m² gevestigd. Het centrum is centraal gelegen in de wijk De Leesten in het zuidoosten van Zutphen. De Lidl-supermarkt van 1.648 m² VVO is gelegen aan de Markt in het centrum van Hardenberg.

Sinds de oprichting van S5 Forum Fonds in 2019 zijn er drie emissies succesvol voltekend. Beleggers kunnen zich aanmelden voor deelname aan iedere nieuwe emissie van het fonds. De portefeuille bestaat met de twee nieuwe acquisities uit tien objecten, naast Zutphen en Hardenberg, gelegen in Leeuwarden, IJsselstein, Valkenswaard, Vaals, Mierlo, Hoogeveen, Ede en Velp.

S5 Forum Fonds is het 19e supermarkt gerelateerde vastgoedfonds (en het eerste supermarkt gerelateerde groeifonds) dat Sectie5 in samenwerking met Reyersen van Buuren Vastgoedbeleggingen heeft geïntroduceerd.

Beide transacties zijn tot stand gekomen in samenwerking met McDevitt. Lexence en Rechtstaete stonden koper juridisch en fiscaal bij.