Samenwerking voor multifunctioneel gebouw in Nieuw Delft

De gemeente Delft en Dupon Vastgoed hebben de ontwikkelovereenkomst getekend voor de uitwerking van het bouwprogramma voor een multifunctioneel gebouw op Veld 2.5 in Nieuw Delft.

De locatie Veld 2.5 bevindt zich in het noordelijk deel van Nieuw Delft en is gelegen direct aan het toekomstige Van Leeuwenhoekpark. Nieuw Delft is het spoorzonegebied dat wordt herontwikkeld sinds de komst van de ondergrondse spoorlijn in Delft.  

De kavel is ongeveer 1015 m2 groot terwijl het totale gebouw ongeveer 6840 m2 wordt. ongeveer 1.015 m2 groot terwijl het totale gebouw ongeveer 6.840 m2 b.v.o. 

Het plan bestaat uit een gemengd programma met ruimte voor cultuur, horeca, werken en wonen. De cultuur- en horecafunctie zal worden ingevuld door Filmhuis Lumen dat naar Nieuw Delft verhuist en uitgebreid wordt van twee naar vier zalen.

Er komt een terras aan het park, maar zal ook het vertonen van buitenfilms tot de mogelijkheid behoren. Behalve het filmhuis, bestaat het project uit kantoorruimte, waar de Delftse onderneming CE Delft haar intrek zal nemen, en appartementen op de hogergelegen verdiepingen. Het ontwerp is van Ronald Janssen Architecten uit Amsterdam.

Marc du Pon, directeur Dupon Vastgoed: ‘We zijn trots dat we de hoge ambitie voor Veld 2.5 met dit project kunnen invullen. Niet alleen qua gemengd programma en architectuur ligt de lat hoog, ook de ambities voor wat betreft zaken als duurzaamheid en de complexiteit van vele functies in één gebouw kan je gerust fors noemen.’