Sagax koopt bedrijfspand Savannahweg 63-65 in Utrecht

Sagax heeft het bedrijfspand Savannahweg 63-65 in Utrecht gekocht. Het gebouw omvat in totaal 3.400m2 kantoor- en bedrijfsruimte en komt op korte termijn beschikbaar voor de verhuur.

Voorafgaand aan de verhuur zal Sagax de bedrijfs- en kantoorruimtes moderniseren en groot onderhoud uitvoeren. Savannahweg 63-65 is direct aan snelweg A2 gelegen op bedrijventerrein Lageweide op een ultieme zichtlocatie. Sagax heeft meerdere gebouwen in eigendom op dit centraal gelegen bedrijventerrein.

Sagax is een van oorsprong Zweedse vastgoedonderneming die belegt in commercieel vastgoed, voornamelijk in het bedrijfsruimte- en industrieel segment. Het bedrijf is sinds 2016 actief in Nederland. Inmiddels omvat de Nederlandse portefeuille 370.000 m2 bedrijfsruimte verdeeld over 75 objecten. De gehele vastgoedportefeuille van Sagax bestaat uit 653 objecten met een verhuurbaar vloeroppervlakte van 3.297.000 m². Sagax heeft objecten in eigendom in Zweden, Finland, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Spanje.

Inmiddels is de verhuur van het pand aan de Savannahweg gestart door Alberts & Muus Bedrijfshuisvesting, die de verkoper heeft geadviseerd bij de verkoop van het gebouw.