Saffier en Stebru ontwikkelen 300 woningen in Den Haag-Zuidwest

Saffier en Stebru ontwikkelen 300 woningen op de locatie van het woon–zorgcomplex De Lozerhof in Den Haag-Zuidwest (stadsdeel Escamp).

Saffier en Stebru werkten eerder samen aan het project Westhovenplein in Moerwijk Den Haag, waarbij er een combinatie is gerealiseerd tussen zorg en wonen. Beide partijen gaan in samenspraak met de gemeente nu aan de slagop de hoek van het Randveen en de Hengelolaan.

De herontwikkeling van deze locatie, waar nu woon–zorgcomplex De Lozerhof staat, biedt de mogelijkheid om deze plek opnieuw duurzaam te verankeren in de wijk. Het is naast gebouwontwikkeling dus ook gebiedsontwikkeling. De geplande nieuwbouw zal door het diverse woningaanbod een bijdrage leveren aan de herontwikkeling van de wijk. Stebru ziet met deze herontwikkeling een mogelijkheid om door een breed woningaanbod de doelgroepen in deze wijk te diversifiëren.

De geplande nieuwbouw van circa 300 woningen betreft een semi-gesloten blok. Dit biedt naast een geborgen binnenplein tevens een mogelijke aansluiting op het achterliggende sportveld. Dit kan gezinnen aantrekken. Daarnaast biedt het project met de hoogbouw kansen om een gemengd complex, met woningen in het middensegment, te realiseren. Het project is een samenwerking tussen Saffier, KOW Architectuur en Stebru.