Round Hill verkoopt Nederlandse woningportefeuille aan LEG Immobilien

Round Hill heeft zijn Nederlandse portefeuille van circa 10.000  woningen verkocht aan de Duitse woningbelegger LEG Immobilien.

Dat meldt Vastgoedmarkt op basis van verschillende bronnen uit de markt. Met de verkoop zou een bedrag van € 1,4 mrd gemoeid zijn. September jaar vernam PropertyNL uit de markt dat Round Hill voornemens was zijn gehele Nederlandse portefeuille te verkopen. Er werd bij voorkeur gezocht naar één koper. De transactie kwam echter niet rond voor het einde van het jaar. 

Ondertussen ging de in Londen gevestigde belegger gewoon door met het aankopen van vastgoed en de ontwikkeling van nieuwe projecten. Zo werd een nieuwbouwplan met bijna 700 studentenwoningen in Groningen (foto) aangekocht van ontwikkelaar Borghese Real Estate (samen met investment manager KKR). Verder nam Round Hill twee grote woningportefeuilles over, ruim 500 woningen voor € 85 mln van de Rozendaalse Vastgoed Groep en ruim 400 woningen en winkels van Zeilstra, voor € 72 mln. Andere projecten waar Round Hill in investeert zijn het voormalig Oudenrijn ziekenhuis in Utrecht (ook samen met KKR), Merwede Kanaalzone (met Boelens de Gruyter en G&S) en kantoorgebouw Ringpark in Amsterdam (met Boelens de Gruyter). 

LEG Immobilien is een beursgenoteerde woningbelegger en -ontwikkelaar met 130.000 appartementen in portefeuille. Zo'n 1300 medewerkers werken onder leiding van ceo Thomas Hegel. De meeste woningen zijn gesitueerd in de Duitse deelstaat Noordrijn Westfalen.

Round Hill Capital is een real estate investment en asset management bedrijf met $ 6,5 mrd aan assets onder management. De onderneming met zijn hoofdkantoor in Londen heeft 165 medewerkers en 13 kantoren wereldwijd. Round Hill werd in 2002 opgericht door Michael Bickford.

Update: LEG Immobilien wilde de koop tegenover Vastgoedmarkt niet bevestigen en wil niet ingaan op de berichtgeving van Vastgoedmarkt.