Round Hill doet Nederlandse woningportefeuille in de verkoop

Round Hill doet afstand van de hele woning portefeuille in Nederland. In totaal gaat het om bijna 10.000 woningen. De huurwaarde bedraagt zo’n € 75 mln.

Dit heeft PropertyNL in de markt vernomen. De verkoopopbrengst zou volgens betrokkenen het bedrag van € 1,4 mrd met gemak kunnen overschrijden.

De portefeuille die nu in de markt is gezet omvat alle aankopen die de asset manager de afgelopen jaren in Nederland heeft gedaan. Eerder deze week publiceerde PropertyNL dat Round Hill een deel van de woningportefeuille van de Haagse belegger Zeilstra heeft aangekocht, in totaal 400 stuks. Die woningen worden nu ook weer doorverkocht. Ook een woningontwikkellocatie als in de Merwedekanaalzone in Utrecht, die de belegger en asset manager eerder dit jaar heeft verworven, gaat in de transactie mee.

Round Hill Capital is een real estate investment en asset management bedrijf met $ 6,5 mrd aan assets under management. De onderneming heeft 165 medewerkers en 13 kantoren wereldwijd en werd in 2002 opgericht door Michael Bickford. De Europese woningportefeuille omvat ongeveer 100.000 units. Daarnaast speelt Round Hill een leidende rol in het segment studentenhuisvesting in Europa.

De Nederlandse portefeuille omvat thans circa 10.000 woningen en groeide snel, mede dankzij grote gebiedsontwikkelingen en kantoortransformaties waar Round Hill in investeert, zoals de Merwedekanaalzone in Utrecht (samen met G&S Vastgoed en Boelens de Gruyter), kantoorgebouw Ringpark in Amsterdam (samen met Boelens de Gruyter) en het voormalige Oudenrijn Ziekenhuis in Utrecht (samen met KKR).

Het is te verwachten dat in het laatste kwartaal van dit jaar het totale woningbeleggingsvolume substantieel zal groeien. Behalve de woningportefeuille van Round Hill staan er nog zo’n 8000 woningen in de etalage. Verschillende beleggers pakken nu hun winst door te verkopen.

Het is voor het eerst dat hiermee het traditioneel grootste vastgoedsegment - kantoorruimte - voorbij gestreefd wordt.