KKR en Round Hill kopen studentenwoningen in Groningen

KKR en Round Hill Capital kopen studentenhuisvestingsproject in Groningen van Borghese Real Estate en Urban Developers.

Vastgoedinvesteerder en ontwikkelaar Round Hill Capital en de internationale investeringsmaatschappij KKR hebben gezamenlijk een ontwikkeling van 698 studentenwoningen aan de Hoogeweg in Groningen aangekocht. Borghese Real Estate zal als ontwikkelaar betrokken blijven tot oplevering. De realisatie van het plan is in handen van Geveke Bouw. Round Hill en KKR hebben het project gefinancierd bij de Rabobank.

Dit is het tweede grootschalige project in Nederland waarin Round Hill en KKR zich op studentenhuisvesting richten. In het eerste project, dat in juli dit jaar werd aangekondigd, kochten beide partijen het voormalig Oudenrijn Ziekenhuis in Utrecht, inclusief het ontwikkelplan om op deze locatie 750 studenten- en starterswoningen te realiseren. Het samenwerkingsverband van Round Hill en KKR zal blijven investeren in studentenhuisvesting door het verwerven van bestaande, en het ontwikkelen van nieuwe studentenwoningen in een select aantal Europese universiteitssteden, waaronder in Nederland.

Het nieuwe studentencomplex in Groningen bevindt zich op een zeer goede locatie, op twee minuten loopafstand van de Zernike campus van de Rijksuniversiteit Groningen en op een korte fietsafstand van het stadscentrum. Er zullen 467 zelfstandige studio-appartementen en 231 short-stay appartementen worden gerealiseerd, variërend in omvang. Daarnaast wordt er extra aandacht besteed aan aanvullende voorzieningen die beschikbaar zullen zijn voor alle bewoners. Met een hoogte van 74 meter hoog zal het nieuwe complex de skyline van de stad Groningen mede vorm gaan geven.

Naar verwachting zullen de woningen begin 2020 worden opgeleverd. Het gehele complex zal worden beheerd door Nido Student, de gespecialiseerde property manager van Round Hill voor studenthuisvesting in Europa. Nido Student biedt studenten niet alleen een thuis, maar ook een bepaalde manier van leven en samenleven waardoor studenten in hun eigen omgeving inspirerende ervaringen op kunnen doen en een community kunnen vormen.

Groningen is de vierde studentenstad van Nederland met in totaal ongeveer 54.000 studenten. De stad heeft momenteel behoefte aan nieuwe 3300 studentenkamers, waarmee Groningen in verhouding de hoogste woningnood onder studenten heeft van alle Nederlandse universiteitssteden. Net zoals in andere Nederlandse steden is er in Groningen, door een structureel gebrek aan aanbod, veel vraag naar hoogwaardige en goedgelegen studentenwoningen. Met dit project zullen Round Hill en KKR voorzien in deze groeiende behoefte.