Zeilstra verkoopt woningportefeuille aan Round Hill

Round Hill Capital heeft voor circa € 71,9 mln een woningportefeuille gekocht van de Haagse vastgoedbelegger Zeilstra.

Uit de leveringsakte blijkt dat naast Sybren Zeilstra en Wineke Feenstra ook nog drie bv’s tot de verkopende partijen behoren, Queenstate II en III en Teadium Vastgoedfonds. Deze staan ingeschreven op het adres van Zeilstra Vastgoedmanagement.

De koper Woonfonds Nederland is gelieerd aan Round Hill Capital, zo blijkt uit de bestuurders die ook werkzaam zijn bij het Nederlandse kantoor van de internationale real estate investment manager. Woonfonds Nederland is ingeschreven op hetzelfde adres als het Nederlandse kantoor van Round Hill Capital. Uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat Woonfonds Nederland in handen is van een in Luxemburg gevestigde onderneming.

De portefeuille omvat ruim 400 woningen en enkele winkels, voornamelijk appartementen verspreid over verschillende plaatsen in Nederland. De meeste panden zijn gelegen in Rotterdam, Den Haag, Vlissingen, Zwolle en Nijmegen. Verder zijn er ook nog panden gesitueerd in Delft, Zoetermeer, Schiedam, Tilburg, Heemstede, Heerenveen, Leiderdorp, Zevenaar, Veendam en Bemmel.

Zeilstra Vastgoedmanagement, voorheen Zeilstra Beheer, is een vastgoedbelegger en property- en assetmanager uit Den Haag, wiens historie meer dan 100 jaar teruggaat. De portefeuille omvat duizenden woningen en ander vastgoed, vooral in Den Haag.
Zeilstra ontwikkelt ook nieuwbouw. Aan de Verhulstplein in Den Haag werkt het familiebedrijf samen met Mahler Vastgoed Ontwikkeling en Heembouw aan De President, een nieuw wooncomplex met 157 koop- en huurappartementen op de locatie van een voormalig kantoorgebouw.

Round Hill Capital is een real estate investment en asset management bedrijf met $ 6,5 mrd aan assets under management. De onderneming heeft 165 medewerkers en 13 kantoren wereldwijd en werd in 2002 opgericht door Michael Bickford.
De Nederlandse portefeuille omvat thans circa 10.000 woningen en groeit snel, mede dankzij grote gebiedsontwikkelingen en kantoortransformaties waar Round Hill in investeert, zoals de Merwede Kanaalzone in Utrecht (samen met G&S Vastgoed en Boelens de Gruyter), kantoorgebouw Ringpark in Amsterdam (samen met Boelens de Gruyter) en het voormalige Oudenrijn Ziekenhuis in Utrecht (samen met KKR).