Bouw plan Nido in Utrecht van start

Burgemeester Jan van Zanen legt dinsdag 2 oktober de eerste steen voor de bouw van 750 studentenwoningen in het voormalige Oudenrijn Ziekenhuis in Utrecht.

Plan Nido (ruim 40.000 m²), op de hoek Beneluxlaan–Van Heuven Goedhartlaan, zal vanaf 2020 het aanbod van studenten en starterswoningen in Utrecht flink uitbreiden.

Het project omvat in totaal 750 woningen, verdeeld over drie nieuw te realiseren gebouwen met in totaal 636 woningen, aangevuld met de transformatie van het voormalige beddenhuis met 114 additionele woningen. Tussen deze 4 gebouwen wordt een grote binnentuin gerealiseerd van ruim 2000 m² met daaronder de parkeervoorzieningen voor auto’s en fietsen. In de plint van het beddenhuis is ruimte gereserveerd voor commerciële en gemeenschappelijke voorzieningen.

De ontwikkeling van het project is uitgevoerd door Ontwikkelingscombinatie Oudenrijn. Dit is een samenwerking tussen Van Beek & Partners Vastgoedbeleggingen, Veluwezoom Verkerk Vastgoedontwikkeling en DSO Deelnemingen, met als gedelegeerd ontwikkelaar Icoon Vastgoed.

Deze combinatie heeft in 2011 de locatie van het Sint Antonius Ziekenhuis Utrecht Oudenrijn aangekocht en de afgelopen jaren ontwikkelt tot het huidige hoogwaardige project.
Deze zomer heeft Round Hill Capital in samenwerking met investeerder KKR het volledige project aangekocht. Gelijktijdig is de realisatie van het project in opdracht gegeven aan Wessels Rijssen en Veluwezoom Verkerk Bouw, beide VolkerWessels-ondernemingen.

Na de realisatie zullen de studentenwoningen worden beheerd door The Nido Collection, de gespecialiseerde vastgoedbeheermaatschappij van Round Hill voor studentenhuisvesting in Europa. Round Hill heeft momenteel een pijplijn voor de bouw van in totaal meer dan 7000 studentenwoningen in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nederland, Portugal en Spanje.