Rijksvastgoedbedrijf maakt ‘Haagsche klapper’

De datasheet van week 41 kende één beleggingstransactie die er in het bijzonder uitschoot. Die werd beklonken door het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) in de Hofstad.

Voor kantoor Beatrixpark aan de Wilhelmina van Pruisenweg, dat al voor het leeuwendeel door het RVB wordt gehuurd, werd volgens het Kadaster € 85 mln betaald aan Real IS. Het complex beslaat 27.619 m² en staat centraal in het centrum van Den Haag.

Ook in Amsterdam werd een volledig verhuurd kantoor verkocht, aan Group Aaron en Dual Properties. Het complex beslaat 2900 m² vvo en is tot 2027 volledig verhuurd aan Hot Item. Voor het pand aan de Danzigerkade 19–21 in de Houthavens werd volgens het Kadaster een koopsom van € 13,4 mln betaald.

In de PropertyNL datasheet van week 41 staan onder meer de bovengenoemde transacties. Het wekelijkse overzicht met grotere transacties vermeldt zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed. Ook is er ruimte voor leningen. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.