Renpart koopt winkelcentrum Hart van 's-Gravenzande

Ontwikkelingscombinatie Hart van 's-Gravenzande, een dochter van BPD, heeft het winkelcentrum Hart van 's-Gravenzande verkocht aan Renpart Vastgoed.

Renpart Vastgoed is daarmee de nieuwe eigenaar van 7450 m² aan winkelruimte, inclusief 210 openbare parkeerplaatsen én het in de toekomst gerestaureerde monumentale pand ‘het Schoenmakershuisje'.

De formele overdracht vindt gefaseerd plaats. Het eerste gedeelte van de levering, waaronder de nieuwbouw van de fasen 1 en 2 van de ontwikkeling, de parkeerfaciliteiten en het in het winkelcentrum gelegen expeditiehof voor het laden en lossen van vrachtwagens, vond gisteren plaats. In de loop van 2018 volgt de formele overdracht van fase 3 van de nieuwbouw en ‘het Schoenmakershuisje'. De koop is van de zijde van Renpart Vastgoed begeleid door Remmers Retail.

De nieuwbouw van de fasen 1 en 2 van Hart van 's-Gravenzande is inmiddels afgerond, evenals de renovatie van de bestaande panden aan de Langestraat. Naar verwachting wordt eind 2017 gestart met de (bouw)werkzaamheden van de derde en laatste fase van de nieuwbouw. Deze laatste fase, bestaande uit circa 800 m2 aan winkeloppervlakte, is eind 2018 gereed. Daarmee is dan de bouw van het winkelcentrum Hart van 's-Gravenzande voltooid.

Het monumentale pand het Schoenmakershuisje, uit 1639, aan Marktplein 10 wordt op dit moment in ere hersteld. Het huisje wordt vergroot met een overdekt terras dat aansluit op de omliggende nieuwbouw. De totale oppervlakte van het pand, inclusief het overdekte terras, beslaat circa 250 m². Naar verwachting is de restauratie in 2018 afgerond.

Het centrumgebied van ‘s-Gravenzande, gelegen tussen de Langestraat, Pompe van Meerdervoortstraat en het Marktplein, heeft in de afgelopen jaren een complete metamorfose ondergaan. De Ontwikkelingscombinatie Hart van 's-Gravenzande werkte daartoe intensief samen met de gemeente Westland en winkeliersvereniging 's-Gravenzande stad aan zee. Het totale winkelaanbod van het centrum is uitgebreid tot circa 9000 m² aan nieuwe en gerenoveerde winkelruimten en 100 nieuwe en te renoveren appartementen. Winkelketens zoals Jumbo, Lidl en Big Bazar hebben zich inmiddels in het winkelcentrum gevestigd.