Real IS koopt Alpha Tower voor € 55 mln van Commerz

Real IS heeft de Alpha Tower in Amsterdam Zuidoost gekocht van Commerz Real, eveneens een Duitse investment manager.

Uit het Kadaster blijkt dat Real IS een bedrag van € 55,12 mln neertelt voor de 19.800 m² grote kantoortoren aan De Entree 11-97.

In 2015 is het gebouw volledig gerenoveerd, waarbij onder meer de entree en lobby onder handen zijn genomen. Ook is op de begane grond een vergadercentrum voor de huurders gerealiseerd. Sindsdien zijn verschillende nieuwe gebruikers aangetrokken voor het multi-tenant kantoorgebouw. Huurders zijn onder andere 20th Century Fox Home Entertainment, Amvest Management, Login Consultants, Tip Trailer Services, GWK Travelex en Grow/Work Group. De kantoorruimte is nagenoeg geheel verhuurd.

Alpha Tower staat vlakbij de Amsterdam Arena en voorzieningen als winkelcentrum Arena Poort en concertzaal Ziggo Dome. Met 23 verdiepingen is het een van de hoogste kantoorgebouwen van Amsterdam. Het gebouw is ontworpen door het Amerikaanse architectenbureau Skidmore, Owens & Merill in samenwerking met ZZDP Architecten.

De nieuwe eigenaar Real IS heeft Savills de opdracht gegeven om de Alpha Tower te beheren. De opdracht bestaat uit het commercieel, technisch en administratief management van het multi-tenant kantoorgebouw.

Real IS is een internationale real estate investment manager die optreedt voor particuliere en institutionele beleggers. De dochteronderneming van de Duitse bank BayernLB heeft meer dan € 5,5 mrd aan vastgoed onder management in 13 verschillende landen in Europa. In 2015 kocht Real IS de winkelpanden van Mediamarkt en Decathlon aan de nabij gelegen Arena Boulevard (totaal 14.000 m²).