Real I.S. verwerft distributiecentrum van Delta Development Group in Den Hoorn

Real I.S. heeft een door Delta en Elrep ontwikkeld distributiecentrum in Den Hoorn aangekocht.

 

Het distributiecentrum (15.500 m2) heeft een Breeam very good-label. Het zal in mei van dit jaar worden opgeleverd aan Sandvik om dienst te doen als Europees distributiecentrum. Sandvik heeft zich gecommitteerd voor een huurtermijn van 15 jaar. Het object zal worden toegevoegd aan de het fonds Real I.S. BGV VII Europa.

“De logistieke beleggingsmarkt een corona-resistente asset class”,  aldus Melanie Grüneke, countrymanager van Real I.S Netherlands. “Logistiek blijft daarom ook voor het komende jaar onze interesse behouden”.

Het distributiecentrum is door Delta Development Group en Elrep ontwikkeld en gebouwd volgens circulaire principes. Dit betekent onder andere dat het gebouw aan het einde van de levensduur kan worden gedemonteerd en alle bouwmaterialen kunnen worden hergebruikt. Het gebouw is energie positief en is voorzien van CO2-absorberende bestrating. Op het dak wordt 10.000 m2 aan zonnepanelen geplaatst.

Real I.S. heeft zich bij deze transactie laten adviseren door DLA Piper, Loyens & Loeff en Savills. Delta en Elrep werden bijgestaan door Houthoff Advocaten.

img
Redacteur
Profiel