Primevest koopt parkeergarage Heuvelpoort in Tilburg voor € 16,5 mln

De Nederlands–Duitse investeringsmaatschappij Primevest Capital Partners heeft de parkeergarage Heuvelpoort in Tilburg voor € 16,5 mln gekocht van Tilburg Centrum OG.

Deze acquisitie voor het Primevest European Parking Fonds IV brengt het totale beheerde vermogen van Primevest voor parkeergarages op meer dan € 1,0 mrd.

Heuvelpoort ligt in het centrum van Tilburg en beschikt over 375 parkeerplaatsen verdeeld over de begane grond en 11 daarboven gelegen etages. Het pand is gebouwd in de jaren ’80 en is in 2017 gerenoveerd en uitgebreid. Primevest gaat de parkeergarage terug-leasen aan de huidige eigenaar/exploitant, die de prestaties verder zal optimaliseren.

Ruud Roosen, Partner, Primevest Capital Partners: ‘Goed gelegen parkeergarages in de binnenstad zijn robuuste investeringen en Heuvelpoort is daar een goed voorbeeld van. Het ligt op een toplocatie vlakbij het belangrijkste winkelgebied van Tilburg, dat volgens InRetail tijdens de coronapandemie een van de meest veerkrachtige stadscentra van Nederland blijkt te zijn. In de nabije omgeving bevindt zich ook een theater, Pathé-bioscoop en Mercure-hotel, die er allemaal voor zorgen dat de parkeerplaats 24 uur per dag in gebruik is.’

Primevest werd geadviseerd door RPS, Deloitte en CMS NL.