Prime Pitch start nieuw woningfonds met aankoop 88 woningen

Prime Pitch Asset Management heeft de aankoop afgerond van 88 woonappartementen in drie transacties.

Deze transacties markeren de start van een nieuw woningfonds van de assetmanager uit Amersfoort. Prime Pitch heeft een appartementencomplex in het centrum van Arnhem verworven, bestaande uit 53 appartementen, 45 parkeerplaatsen en een commerciële ruimte in de plint.

De verkoper van het complex Coehoornstate is RVG Invest en de transactie werd middels een share deal geëffectueerd. Daarnaast werden in twee transacties 35 appartementen verworven in Deventer, Apeldoorn, Zutphen, Zwolle, Amersfoort, Den Haag en Voorburg. Verkopers van deze portefeuille zijn twee fondsen onder management van Lokin Tamse, partners in vastgoed.

De aankopen passen in de strategie van Prime Pitch, die is gericht op langjarig direct huurrendement met een exposure op de woningmarkten van middelgrote steden. Hierbij ligt de nadruk op huurwoningen in het betaalbare en middeldure segment. Daarnaast is de strategie van het fonds gericht op het toevoegen van waarde door gerichte investeringen en op uitponden. De woningportefeuille van het nieuwe fonds zal in de komende periode aanzienlijk worden uitgebreid.

De aankopen worden gefinancierd door ING Real Estate Finance.

Prime Pitch is actief op het gebied van assetmanagement en investeringen van onroerend goed. De investeringsfocus van Prime Pitch is gericht op winkelvastgoed, zorgvastgoed en residentiële beleggingen in Nederland en Duitsland.

Prime Pitch werd juridisch geadviseerd door Bilt advocaten en fiscaal door FFFE. De transacties werden notarieel begeleid door Van der Stap notarissen in Arnhem en Het Notarieel in Deventer. Het property management van de nu aangekochte woningen komt in handen van NederWoon Vastgoedbeheer.