Porsche-gebouw in handen van Amsterdamse ‘hallenknaller’

In de datasheet van week 45 valt in het bijzonder de beleggingstransactie van Urban Industrial op.

Het bedrijf, dat op zijn website de slogan ‘knallen in de hallen’ voert, kocht het bedrijfspand aan de Sijsjesbergweg 38–50 in Amsterdam Zuidoost, dat huisvesting biedt aan Porsche Centrum Amsterdam. De verkoper van het bedrijfsgebouw van 6000 m² is Fortis Vastgoed. Het complex, dat uit bedrijfsruimte, een showroom en kantoorruimte bestaat, is volgens het Kadaster door Urban Industrial gekocht voor € 13,152 mln. Het complex wordt al meer dan 10 jaar lang gehuurd door Porsche Centrum Amsterdam. Voor de verhuur is momenteel nog 430 m² kantoorruimte beschikbaar.

Een andere opvallende transactie is de beleggingstransactie in de wijk Oudwijk nabij het Wilhelminapark in Utrecht. In de van oudsher ‘chique’ wijk heeft Wuthrich Assurantiën de monumentale kantoorvilla van 1255 m² uit 1914 verkocht aan een particuliere belegger.

In de PropertyNL datasheet van week 45 staan onder meer de bovengenoemde transacties. Het wekelijkse overzicht met grotere transacties vermeldt zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed. Ook is er ruimte voor leningen. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.