Plegt-Vos realiseert voor Parteon 75 huurwoningen in Krommenie

Woningcorporatie Parteon en bouwbedrijf Plegt-Vos hebben een aannemingsovereenkomst getekend voor 75 Nul op de Meter-huurwoningen aan de Lijnbaan en Zonnelaan in Krommenie.

Funderingsproblemen vormen de directe aanleiding voor de sloop van de huidige 72 woningen. In Wormer realiseert Plegt-Vos ook al 44 Nul op de Meter-woningen voor Parteon.

Bureau Beltman Architecten heeft een ontwerp voor de nieuwe energieneutrale huurwoningen gemaakt. Het woningprogramma bestaat uit drie- en vierkamerwoningen. De woningen krijgen plaatselijke gevelaccenten en kleine dakkapellen.

De energie die de zonnepanelen op deze optimaal geïsoleerde woningen opwekken, is voldoende voor het gemiddeld verbruik van een huishouden met bewust (spaarzaam) woongedrag. Daarnaast krijgen de woningen geen gasaansluiting, ze worden volledig elektrisch.

De sloop en nieuwbouw verloopt in twee fasen. Door deze fasering blijft de omgeving bereikbaar en kunnen huurders uit de tweede fase desgewenst verhuizen naar de nieuwbouw in de eerste fase. De meeste huurders van de 29 woningen in de eerste fase hebben inmiddels een andere woning gevonden.

In het vierde kwartaal van dit jaar gaat de bouw van fase 1 van start, deze woningen worden naar verwachting in september 2021 opgeleverd. De realisatie van fase 2 start in het vierde kwartaal van 2021 en wordt naar verwachting in de loop van 2022 opgeleverd.